60 χρόνια Einhell

Από μια μικρή επιχείρηση στην Κάτω Βαυαρία σε έναν παγκόσμιο παίκτη.

Η Einhell Germany AG γιορτάζει τα 60α γενέθλιά της το 2024. Στην επέτειο αυτή, η εταιρεία κάνει αναδρομή σε μια εντυπωσιακή ιστορία επιτυχίας: από μια μικρή επιχείρηση της Κάτω Βαυαρίας σε έναν κορυφαίο παγκόσμιο παίκτη στην αγορά εργαλείων μπαταρίας και εξοπλισμού κήπου.
Από την ίδρυσή της το 1964, η Einhell έχει εξελιχθεί σε έναν διεθνή όμιλο με περισσότερους από 2.700 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Με σχεδόν 50 θυγατρικές, ο όμιλος δραστηριοποιείται ήδη σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η ιστορία επιτυχίας της Einhell

1964

Ο Josef Thannhuber αναλαμβάνει την επιχείρηση του θείου του Hans Einhell, "Hans Einhell GmbH".

1968

Έναρξη της διεθνοποίησης με νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη και την Ασία. 

1987

Η μεσαίου μεγέθους οικογενειακή επιχείρηση γίνεται η διεθνής ανώνυμη εταιρεία "Einhell AG".

2015

Λανσάρισμα της επιτυχημένης πλατφόρμας Power X-Change. Το 2017 η Einhell ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις.

2019

Το Einhell Welt ανοίγει για την 55η επέτειο

2022

Η Einhell επιτυγχάνει για πρώτη φορά κύκλο εργασιών ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

2024

Πλησιάζει μια μεγάλη επέτειος: Η Einhell γιορτάζει 60 χρόνια επιτυχίας!

Γιορτάζουμε την 60ή επέτειό μας στις 2 Ιουνίου 2024 και σχεδιάζουμε μεγάλες προωθητικές ενέργειες και εκπλήξεις στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Josef Thannhuber

Ιδρυτής της εταιρείας

"Ξεκινώντας με έναν υπάλληλο, κάναμε τζίρο μόλις 60.000 μάρκα τον πρώτο χρόνο. Όταν το σκέφτομαι σήμερα, είναι απλά απίστευτο. Υπήρχαν στιγμές που ήταν πολύ δύσκολες και παρόλα αυτά προχωρήσαμε με θάρρος. Ήμασταν μια παγκόσμια εταιρεία χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει καθώς ο όρος αυτός επινοήθηκε πολύ αργότερα. Το όνειρο, το πάθος και η ακλόνητη πίστη σε αυτό που κάναμε μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα. Όταν κοιτάζω την εταιρεία σήμερα, εντυπωσιάζομαι από το πώς εξελίχθηκαν όλα και πώς είμαστε πλέον ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές εργαλείων μπαταρίας.

Andreas Kroiss

CEO

 "Όταν ήμουν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Αυστραλία το 2009, η τάση για τα εργαλεία μπαταρίας ήταν ήδη αναγνωρίσιμη εκεί. Στην Ευρώπη, με εξαίρεση τα κατσαβίδια μπαταρίας, κανείς δεν ενδιαφερόταν για τα εργαλεία μπαταρίας στον τομέα του DIY, επειδή το κοινό δεν είχε πειστεί για τις υψηλές επιδόσεις και την αντοχή τους. Πίστεψα όμως στην ιδέα και την ανέπτυξα περαιτέρω με την ομάδα μας!"

Η φιλοσοφία μας Μέσω της αξιόπιστης ποιότητας και της κορυφαίας εξυπηρέτησης σε ασυναγώνιστη σχέση τιμής-απόδοσης, παρέχουμε ελευθερία και χαρά στην εργασία.

Είμαστε η Einhell

Η εξειδίκευση στη μπαταρία

Η Einhell Germany AG είναι μια μεσαίου μεγέθους εταιρεία με έδρα το Landau an der Isar. Εδώ και 60 χρόνια, η Einhell προσφέρει λύσεις για τους λάτρεις του DIY και τους επαγγελματίες για το σπίτι, τον κήπο και το εργαστήριο. Από δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας έως φαλτσοπρίονα, η Einhell αναπτύσσει και προσφέρει καινοτόμα προϊόντα σε περισσότερες από 100 χώρες με περίπου 50 θυγατρικές.

Από όταν ο Josef Thannhuber ίδρυσε την ατομική επιχείρηση το 1964, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε αξιόπιστο εργοδότη για περισσότερους από 2.700 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο η Einhell αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από αυτό: Είμαστε αυτοί που ηγούμαστε των εξελίξεων όταν οι άλλοι προσπαθούν απλά να ακολουθήσουν. Είμαστε αυτοί που διαθέτουν απλές λύσεις, ποιότητα και κορυφαία εξυπηρέτηση στην καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης. Είμαστε αυτοί που εμπνέουμε με λειτουργικά και καινοτόμα προϊόντα και δημιουργούμε απεριόριστες δυνατότητες, ευελιξία και ελευθερία σε κάθε εργασία & project.

Η επιτυχία μιας οικογενειακής επιχείρησης

Όταν ο Hans Einhell ζήτησε από τον ανιψιό του Josef Thannhuber να αναλάβει την εταιρεία το 1964, ο νεαρός επιχειρηματίας δεν είχε ιδέα του μεγέθους της επιτυχίας που θα σημείωνε η εταιρεία. Σήμερα, 60 χρόνια αργότερα, η Einhell Germany AG είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές παγκοσμίως στον τομέα του DIY. Δεκαετίες σκληρής δουλειάς, άκοπης δέσμευσης και επιχειρηματικής προνοητικότητας απέδωσαν τα μέγιστα.

 

Η Einhell ως εργοδότης

Ως εργοδότης, η Einhell παραμένει επίσης πιστή στις αξίες μιας οικογενειακής επιχείρησης. Είτε πρόκειται για την ευελιξία στην οργάνωση του ωραρίου εργασίας, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να συνδυάσει οικογένεια και καριέρα, αλλά και για την επιμόρφωση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του κάθε εργαζομένου - και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη και για την έμπρακτη εκτίμηση κάθε καλής συνεργασίας, τις αμοιβές, αλλά και την ιδιωτική ασφάλιση. Είμαστε η #TeamEinhell.

Μια μεγάλη ιστορία εν συντομία

Αυτή είναι η ιστορία της Einhell Hellas A.E.

H Einhell Hellas, θυγατρική εταιρία της Einhell Germany AG, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τα τέλη του 2007. H Einhell Hellas A.E., με σεβασμό στους συνεργάτες της και τον τελικό καταναλωτή, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιωθεί και να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Η Einhell Hellas A.E. απασχολεί σήμερα 20 εργαζομένους, και εξυπηρετεί μέσω της κεντρικής της αποθήκης, τις αγορές της Ελλάδας, Κύπρου και Αλβανίας. Για βέλτιστη τεχνική υποστήριξη και επισκευή διαθέτει κεντρικό τμήμα τεχνικής υποστήριξης (Service) στην Αθήνα και παράλληλα έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο εξουσιοδοτημένων ανεξάρτητων Service σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία.

H Einhell Hellas A.E., έχοντας στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πελάτη, προσφέρει καινοτόμα εργαλεία με βέλτιστη σχέση τιμής/ποιότητας.

Einhell Hellas - Χρονοδιάγραμμα:

  • 2007: Ιδρύεται η Einhell Hellas A.E.
  • Εξυπηρετεί τις αγορές Ελλάδας, Κύπρου και Αλβανίας
  • Αριθμός εργαζομένων: 20